Opdateret juli 3, 2024 af Mads Emil Hansen

Boomer generation

Generation boomer også kaldet baby boomer generationen er defineret ved mennesker født i den vestlige verden mellem årene 1946-1964. Generationen har haft bedre forudsætninger end tidligere generationer, idet boomer generationen har været mere økonomisk velstående, mere aktive og i bedre form. De var også den første generation der voksede op med en tro på, at verden konstant forandrer sig til det bedre.

Hvad er boomer generation?

Denne tankegang har imidlertid tiltrukket kritik, da mange mener, at boomer generationen har været med til at fremme en forbrugskultur, der kan opfattes som grådig.

Navnet "boomer generation" stammer fra den markante stigning i fødselstal, der prægede perioden, de blev født ind i, kendt som et babyboom. Som teenagere i 1960'erne og 1970'erne havde boomer generationen betydelig indflydelse på samfundet grundet deres store antal. Dette afspejlede sig i deres deltagelse i sociale, kulturelle og politiske bevægelser, hvilket var skelsættende for verden og fortsatte med at påvirke samfundet i mange år fremover.

Individualisme blandt boomer generation

Mange mener at baby boomer generationen har grundet deres store antal udviklet en stærk konkurrencementalitet og et behov for at positionere sig selv i forhold til andre. Generationen kaldes fx også for mig-generationen og er kendt for ikke at være særlig optaget af miljø- og klimaforandringer.

Generation boomer har tidligere haft svært ved at tiltrække opmærksomhed blandt andre, hvilket har ført til en stærk dyrkning af individualitet frem for flokmentalitet. Særligt denne trang til selvrealisering har været genstand for kritik af de efterfølgende generationer som Generation X, Y og Z.

Kilder

  • Bliv endnu klogere på boomer generation, dens kendetegn og mere historisk bag her.

  • Mangler du derimod en definition af en boomer, så finder du den her.

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk