Opdateret marts 14, 2024 af Mads Emil Hansen

Hvad er SEO kategoritekster

Hvad er SEO kategoritekster? Og hvordan kan det bruges til at søgemaskineoptimere sin hjemmeside eller webshop? Læs meget mere om, hvordan du kan forbedre din SEO ved hjælp af kategorier og tekster.

Få lavet ny hjemmeside

Hvad indebærer SEO kategoritekster?

SEO kategoritekster er deskriptive tekster, som ligger i kategorierne og underkategorierne på din hjemmeside eller webshop. Et eksempel på dette kunne være, at du har en webshop, der sælger møbler.

Leder kunden eksempelvis efter en sofa, vil de klikke ind på kategorien "sofa" i menulinjen. Her vil der komme en side op, hvor der står noget generelt om sofaer og dette kaldes for SEO kategoritekster. Det er nemlig muligt at søgemaskineoptimere disse sider, så de vil rangere bedre i deres placering på søgemaskiner som Google og Bing.

I menulinjen vil der ofte være underkategorier som "lædersofa" eller "3 personers sofa", som også vil have deres egen side. Disse kan også søgemaskineoptimeres, så det vil optimere hele tidens placering og ramme bedre på søgeordet.

Hertil er det vigtigt, at teksten passer til det, som der vises på siden. Hvis ikke det giver mening for kunden, vil det have den modsatte effekt og virke malplaceret.

For mere information se SEO for webshops.

Kan man lave SEO kategoritekster?

Hvis du selv har en hjemmeside eller webshop kan du godt selv kaste dig ud i at lave SEO kategoritekster. Det kræver dog, at du har kendskab til de teknikker og metoder, som søgemaskineoptimering indebærer. 

Hvis man ikke kender til søgemaskineoptimering i forvejen, kan det være en fordel at få professionel hjælp til det. På den måde er du sikker på at opnå resultater med arbejdet, og slipper derfor for at bekymre dig om spildt arbejde.

Vil du selv kaste dig ud i det, kan det være en fordel at læse hjælp til søgemaskineoptimering eller SEO for begyndere.

Hvordan skriver man SEO kategoritekster?

Nu har du fået svaret på "hvad er SEO kategoritekster", men stadig ikke svaret på, hvordan man laver dem. Skal du i gang med at skrive en kategoritekst, bør du tænke over tre ting:

  1. Produktbeskrivelsen skal være tydelig og besvare gældende søgeord
  2. Teksten skal være af en god længde og søgemaskineoptimeres
  3. Kunder må meget gerne klikke videre rundt på din side

Disse tre punkter udgør gode SEO kategoritekster, og er derfor vigtigt at inddrage, hvis man skal lave en god søgemaskineoptimering og gøre siden så brugervenlig, som muligt.

Hvad er effekterne af god søgemaskineoptimering?

Formålet med god søgemaskineoptimering er at få din hjemmeside eller webshop til at rangere højere på søgemaskiner som Google og Bing. Lykkes man med det, vil man opnå langsigtede resultater, som kan ende i flere henvendelser fra nye potentielle kunder.

Ofte vil man kun kigge på de første seks links, der kommer frem, når man laver en søgning på eks. Google.

Det er derfor vigtigt, at din hjemmeside ligger blandt disse. Blandt effekterne af god søgemaskineoptimering er blandt andet flere kundehenvendelser, øget trafik på siden og mere salg.

Brug for en webudvikler?

Få hjælp til webudvikling og SEO hos PK Medier. 

Kilder:

Peter Klitkou

Peter Klitkou er SEO ekspert og bureauejer af PK Medier. Derudover er han særdeles dygtig og har meget viden inden for søgemaskineoptimering, som eks. SEO kategoritekster og online marketing.

Har du brug for hjælp til at få din hjemmeside op på første side, kan du altid tage fat i Peter og hans bureau, og så kan I tage en uforpligtende snak.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk