Opdateret februar 6, 2024 af Peter Klitkou

SEO optimering for begyndere

Find en guide til SEO optimering for begyndere. Hos Marketing Eksperten er vi eksperter i søgemaskineoptimering og digital markedsføring, som vi gerne dele tips og tricks omkring. Skal vi hjælpe dig i gang med disciplinen? Læs med her.

Det vigtigste om søgemaskineoptimering

Hvad er det vigtigste at finde om søgemaskineoptimering? Det er rigtig vigtigt at vide, at SEO ikke er noget, man laver på en dag eller en uge. Det er nemlig ikke en engangsløsning, men i langt højere grad en disciplin, som handler om vedligeholdelse og konstante optimeringer.

Derfor er der da også rigtig mange, som vælger at outsource deres SEO optimering arbejde til andre steder, for det er bestemt ikke for begyndere og amatører, hvis man gerne vil ligge nummer 1. Du skal have stor viden, et øje for opdateringer og meget mere, som skal ske som en konstant og konsekvent del af det at have en hjemmeside.

Ønsker du hjælp til det, findes der heldigvis masser af hjælp at hente hos et SEO bureau. Dog kan du også selv blive en haj til SEO optimering for begyndere med vores tips og tricks. Læs vores gennemgang af de vigtigste aspekter nedenfor.

Vil du outsource, kan du finde din SEO optimering pris her.

Grundlæggende for SEO optimering for begyndere

Når du skal i gang med SEO optimering for begyndere, er det vigtigt at kende til de grundlæggende principper, som man SKAL have styr på, for at få lavet en god indsats, der virker effektivt på søgemaskinerne. Herunder gælder følgende områder:

Teknisk SEO

Den tekniske del handler i høj grad om at få styr på det bagvedliggende. Altså kodning, metabeskrivelser, sidetitler, sidens hastighed, https, indeksering og meget mere.

SEO content

Den indholdsmæssige del af søgemaskineoptimering omhandler alt det indhold, du finder on-pager, altså præsenteret direkte på siden. Dette gælder brødteksten, overskrifterne, de anvendte søgetermer, billeder, videoer, knapper, interne links, grafik og så videre.

Autoritet og links

Sidst, men absolut ikke mindst, er autoriteten på din side rigtig vigtig. Denne opbygger du gennem referencer og eksterne links. Det er vigtigt at du både selv linker ud til andre, men især også, at andre linker ind til din hjemmeside. Dette ser Google nemlig som en anerkendelse af, at din side giver svar på det emne, der skrives om. Hvad end det er et produkt, en service eller vidensdeling.

Bliv meget klogere på linkbuilding med Ahrefs og SEMRush.

Step by step guide for begyndere

Skal du i gang med søgemaskineoptimering, kan du med fordel bruge denne step by step guide til SEO for begyndere. Med denne guide kommer du godt igennem de vigtigste dele af disciplinen, så du får dækket vigtige områder.

 1. Lav en søgeordsanalyse for din hjemmeside, den service eller de produkter, du kan tilbyde.
 2. Undersøg konkurrenterne på markedet, hvad gør de?
 3. Identificér, hvem dine konkurrenter er.
 4. Skab noget, der er bedre end eller anderledes fra konkurrenterne.
 5. Optimér din on-page SEO, altså indholdet på siden
 6. Sørg for, at det tekniske spiller, herunder hastighed og sikkerhed på siden.
 7. Opbyg et netværk af links på og omkring din hjemmeside.
 8. Opdatér løbende indholdet på siden.

Med disse 8 trin, er du godt på vej. Dette er nemlig de basale ting, som gør din SEO indsats god. Har du styr på disse trin, har du styr på det meste. Herefter handler det i høj grad om at vedligeholde og optimere løbende.

Kan man opnå resultater med SEO optimering for begyndere?

Det kan være svært at sige, hvorvidt man kan opnå resultater med SEO optimering for begyndere. Det handler nemlig meget om indsatsen, man laver. Har man knækket koden til søgemaskineoptimering, og formår at lave god SEO, selvom man er ny til det, kan det skabe gode resultater.

Derudover er det en proces, som kan være tidskrævende, og hvor der kan gå noget tid, før man ser resultater. Dette kan være frustrerende, hvis man er ny til det, og ikke er sikker på, at man har gjort det på den bedste måde. 

Derfor er det en tryghed for mange at få professionel hjælp hos et bureau, som kan rådgive dig i din SEO-indsats eller hjælpe med at lave søgeordsanalyser og tekster.

Programmer til SEO optimering for begyndere

Der findes uendelig mange programmer, som kan hjælpe dig med at lave SEO optimering for begyndere. Nogle CMS-systemer som WordPress kan hjælpe med at vurdere, hvorvidt din side er søgemaskineoptimeret, og kan fortælle dig hvor du skal ændre noget.

Programmet kan derfor være godt til dig, der er ny indenfor søgemaskineoptimering, selvom det ikke vil kunne give samme rådgivning som et SEO bureau.

Programmer der kan hjælpe med søgemaskineoptimering:

 • AccuRanker
 • Ahrefs
 • Google Search Console
 • Google Keyword Planner
 • Screaming Frog

Mange af disse programmer er gratis, eller tilbyder en gratis prøveperiode, og kan derfor være gode til at starte din SEO-indsats.

Få hjælp til SEO for begyndere

Har du ikke selv modet på at tage fat om SEO optimering for begyndere, kan du finde hjælp fra professionelle SEO specialister flere forskellige steder. Vi har herunder fremhævet referencer, der kan give dig hjælp med både mindre og større indsatser.

Vi har fremhævet følgende reference, da dette SEO firma selv ligger øverst i søgeresultaterne, fordi de gang på gang formår at hjælpe deres kunder i samme retning, og fordi du ikke er bundet af en aftale med disse.

Skal du have professionel hjælp?

Bliver SEO optimering for begyndere for vanskeligt, kan du med fordel bruge PK Medier, som dit SEO bureau.

Kilder:

 • Bliv klogere på, hvad en ekspert kan hjæpe med, hos WebFX
 • Læs mere om hvad SEO er hos SEMRush her.

FAQ - SEO optimering for begyndere

Hvor kan man få et kursus i SEO optimering for begyndere?

Du kan med fordel søge hjælp til SEO optimering, hvis du er begynder, hos et professionel bureau. Dog er det også muligt at finde guide, tips og tricks til SEO for begyndere i forummer og virksomheder, som Markerting Eksperten.

Hvordan fungerer SEO optimering for begyndere?

Skal du i gang med disciplinen på din egen hjemmeside, eller søger du blot information om SEO optimering for begyndere, kan du finde masser af viden på vores side, hos Marketing Eksperten, men også hos ekspertsider som Ahrefs og Google selv. Med denne hjælp kan du blive vejledt i arbejdet.

Er det svært at lave søgemaskineoptimering?

Søgemaskineoptimering i sig selv er ikke svært. Det handler i bund og grund om at leve op til de krav, som søgemaskinerne stiller, herunder de tekniske og indholdsmæssige krav, samt ved at opbygge en autoritet, som søgemaskinen anerkender.

Hvor kan man finde hjælp til SEO?

Du kan med fordel bruge vores blog fyldt med viden om alt fra SEO optimering fra begyndere til andre områder af digital og konventionel markedsføring. Dog kan du også med fordel få professionel hjælp hos SEO bureauer, som PK Medier.

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk