Opdateret februar 20, 2024 af Mads Emil Hansen

Søgemaskiner

Vi bruger søgemaskiner, som Google, til at finde frem til forskellige søgeresultater, herunder hjemmesider, blogs, guides, sociale medier og meget andet, på internettet. Der findes på internationale maskiner, men også andre alternative til de mest brugte. Bliv klogere på dem, med Marketing Eksperten.

Få lavet ny hjemmeside

Søgemaskiner - hvad er det for noget?

Søgemaskiner er applikationer, som hjælper dig, som søgende, med at finde frem til information og viden. Dette kan både være lokalt på din computer, men også på internettet. Sidstnævnte kaldes også for websøgemaskiner.

Websøgemaskiner bruges til at indeksere flere milliarder sider og vise dig de bedste af dem, i deres søgeresultater. Blandt de mest brugte søgemaskiner, finder du Google, Bing og Yahoo, men der findes også flere alternative søgemaskiner derude.

De forskellige maskiner har forskellige formål, alt efter hvor lokale eller globale, de er. Bliv klogere på disse nedenfor.

Det kan du bruge søgemaskiner til

Alt efter, hvad det er for en søgemaskine, du har fat i, kan de bruges til forskellige ting. Nogle kan hjælpe dig med at søge blandt de mange hjemmesider og platforme på World Wide Web, altså internettets mange sider, mens andre kan hjælpe med:

 • Erhvervsrelaterede søgninger
 • Rejseroversigter
 • Ekspertviden inden bl.a. AI, matematik, mm.
 • Søgning i fora og på opslagstavler
 • Krypterede søgninger

Således har de mange søgemaskiner en masse at byde på, så selvom Google egentligt er den mest anvende søgemaskine, ikke bare i Danmark, men i hele verden, er det langt fra den eneste.

De mest brugte søgemaskiner

Blandt de mange, mange søgemaskiner, der findes, er der en håndfuld, som står for langt den største del af markedet. Hertil er det ikke nogen hemmelighed, at Google tager den suverænt største del af markedet.Dog har andre søgemaskiner også et godt tag.

De mest brugte søgemaskiner er:

 1. Google
 2. Bing
 3. Yahoo
 4. Yandex
 5. Baidu
 6. DuckDuckGo

Hertil er nogle af dem brugt mere lokalt. Eksempelvis er Baidu den mest benyttede søgemaskine i Kina, mens Yandex er den mest benyttede i Rusland.

Vil du optimere din hjemmeside efter søgemaskinernes krav, kan du læse mere om SEO optimering her, eller søge hjælp hos et professionelt SEO bureau.

Hjælp til søgemaskineoptimering

Skal din hjemmeside vises højt i søgeresultaterne, kan du med fordel tage fat i PK Medier.

Kilder:

FAQ - Søgemaskiner

Hvad er en søgemaskine?

En søgemaskine er en applikation eller et software, som hjælper med at kategorisere og sortere i information. Websøgemaskiner er mere specifikt disse, som bruges til at søge blandt al den viden, som findes på World Wide Web.

Hvad er de mest brugte søgemaskiner?

Se på verdensplan, er de 6 mest brugte søgemaskiner: 1. Google, 2. Bing, 3. Yahoo, 4. Baidu, 5. Yandex og 6. DuckDuckGo.

Hvilke alternative søgemaskiner findes der?

Ønsker du ikke at bruge Google eller Bing, som er nogle af de mest brugte, kan du med fordel bruge andre søgemaskiner, som Yandex, Baidu eller DuckDuckGo til websøgninger.

Hvilke søgemaskiner gemmer ikke oplysninger?

Er du bange for, at dine oplysninger bliver brugt, kan du anvende søgemaskiner, som DuckDuckGo eller StartPage, der begge holder dine oplysninger hemmelige.

Peter Klitkou

Peter Klitkou er ejer af SEO bureauet PK Medier, hvor han arbejder som SEO ekspert og med digital markedsføring.

Har du brug for hjælp til at tackle søgemaskiner, som Google, og deres krav, så ta fat i Peter, for en uforpligtende samtale.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk