Opdateret februar 9, 2024 af Peter Klitkou

SEO AI

Bør du være opmærksom på SEO AI og brugen af værktøjer såsom ChatGPT og andre software med kunstig intelligens? Du bør, som minimum være oplyst om mulighederne, fordele og ulemper. Brug det smart og effektivt, så du får bedst afkast.

seo ai

Hvilke programmer findes til SEO AI?

Der findes mange muligheder under den velkendte paraply; SEO AI. Først og fremmest står det for søgemaskineoptimering og "artificial intelligens". Det indebærer derfor software, som kan bruges til at genere tekst, pointer, USP'er, inspiration og meget andet.

Er du ny indenfor dette søgemaskineoptimerings felt, så kan vi hjælpe dig med at blive klogere på mange flere områder. Vi anbefaler blandt andet at du starter med vores SEO optimering for begyndere.

Ellers kan vi bidrage til at du kan lære mere om hvor du finder den bedste hjælp til søgemaskineoptimering, SEO pyramiden eller hvilke SEO værktøjer, du bør have for øje, når du starter op. Men lad os komme videre med en effektiv brug af SEO AI, ChatGPT mv.

ChatGPT

Denne kunstige intelligens er braget frem for tiden, og det bruges til alt fra genering af tekst til skoleprojeker, SEO tekster, redigering af video eller billeder og mange andre digitale ting. Derfor er denne også værd for dig at have in mente.

Værktøjet kan være godt at benytte til sidst første udkast, men Google aflæser at det er kunstigt genereret tekst, hvilket forringer din totale SEO værdi.

Det skal du huske inden du bruger SEO AI

Inden du bruger SEO AI er det en god idé at gøre sig nogle overvejelser. Det er sjældent en fordel udelukkende at bruge kunstig intelligens, og det er derfor vigtigt, at du selv tjekker teksterne igennem.

Dette er både for at tjekke, at teksterne giver mening og passer til det søgeord, som du ønsker at ramme, men også fordi, at Google og andre søgemaskiner kan genkende teksten, hvis den udelukkende kommer fra eksempelvis Chat GPT.

Hvis Google ved, at det ikke er dig, der har skrevet SEO-teksten vil det betyde, at det ikke vil gavne din hjemmeside i forhold til søgemaskineoptimering.

Hvordan kan man bruge SEO AI?

Udover at lave content til dine sider, hvilket du dog skal være en smule påpasselig med at bruge, kan SEO AI også bruges til at lave søgeordsanalyser. Dette virker bedst, hvis du allerede har lavet undersøgelser omkring de søgeord, som du gerne vil rangere på. 

Herefter kan du bruge kunstig intelligens som Chat GPT til at lave en liste over relaterede ord til dit søgeord eller til at udvikle på dit søgeord. Du kan også bede den om at komme med forslag til søgeord, som passer til din forretning, hvis du har svært ved at finde dem.

Dette kan dog være en smule risikabelt, da den ikke kan se, hvilke ord der er gode at rangere på eller måle, hvor stor en volumen, der er på dem.

Er du i tvivl om, hvordan du bedst kaster dig ud i søgemaskineoptimering, er det derfor en god idé at alliere dig med nogle professionelle, som kan hjælpe dig og sikre, at dit arbejde bærer frugt.

Har du brug for professionel sparring på din søgemaskineoptimering?

Vi kan varmt anbefale PK Medier som din professionelle sparringspartner på alt inden for digital marketing.

Kilder:

  • Bliv klogere på SEO med SEMRUSH
  • WEBFX giver dig viden om, hvad et SEO firma kan

FAQ - SEO AI

Hvordan bruger man SEO AI?

Der findes mange programmer til SEO AI. Herunder kan du blandt andet bruge Chat GPT, som er en gratis funktion. Her kan du genere content til dine sider eller bruge den til en søgeordsanalyse.

Er det smart at bruge SEO AI?

Det kan være praktisk at bruge SEO AI, hvis man ved, hvordan man bruger det rigtigt og altid dobbelttjekker arbejdet. Det er derfor ikke sikkert, at det vil ende med at være tidsbesparende for dig i sidste ende, men kan hjælpe dig, hvis du har svært ved at genere nyt content.

Hvad er kunstig intelligens?

Kunstig intelligens er programmer, der efterligner aspekter fra den menneskelige intelligens. Et populært program til AI er Chat GPT, som samler en masse viden fra nettet og bruger kunstig intelligens til at svare på dine spørgsmål.

Kan man selv bruge SEO AI?

Ja, du kan sagtens selv kaste dig ud i at bruge SEO AI. Det kræver dog, at du er opmærksom på, hvilke fejl der kan opstå ved at bruge det, så dit arbejde ikke er spildt.

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk