Opdateret juni 25, 2024 af Mads Emil Hansen

Shopify SEO guide

En Shopify SEO guide kan være rigtig relevant for dig, der har en webshop og gerne vil skabe mere digital synlighed omkring den. Søgemaskineoptimering er vigtigt for at øge synligheden af produkter og ydelser online og tiltrække potentielle købere. 

Hjælp til seo

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization og handler om at skabe online synlighed omkring sit brand, sine produkter eller ydelser. Det kan man gøre ved at arbejde aktivt med søgemaskineoptimering for at optimere en hjemmeside på søgemaskiner så som Google.

Ved søgemaskineoptimering arbejder man for at få sin hjemmeside til at rangere højere i de organiske søgeresultater, det vil sige de bedst placerede søgeresultater, der ligger lige under de betalte Google Ads annoncer.

Hvad er Shopify?

Shopify er en af de mest brugte e-handelssoftwares, der er på markedet. Det er en handelsplatform, der giver mulighed for at sælge alverdens produkter og ydelser online. 

Shopify er meget populært, da det er nemt at bruge og ikke kræver nogen særlig teknisk uddannelse. 

Shopify SEO guide

Når det handler om en Shopify SEO guide, er det vigtigt først og fremmest at fokusere på sine søgeord. Søgeord er de ord, som du ønsker, at din webshop skal rangere på, når brugeren søger på dem i eksempelvis Google. Det er vigtigt, at dine søgeord er relevante for din hjemmesides indhold.

Søgeord kan have forskellig længde og grad at detaljer.

Eksempler på søgeord kan være:

  • Hvide sandaler med hæl
  • Smykkebutik København
  • Bedste airfryer
  • Billig massage Odense

Til søgemaskineoptimering udvælger man på baggrund af målgruppeanalyse og søgeordsanalyse nogle søgetermer, som man vil forsøge at rangere på ved at skrive SEO optimerede tekster om emnet. 

Udover dine søgeord, er det også vigtigt at have styr på teknikken bag din Shopify side. Læs mere om teknisk SEO.

Du skal også have styr på din linkbuilding, som er med til at understøtte din ekspertise og autoritet overfor Google. I en Shopify SEO guide som denne er det derfor meget vigtigt at nævne, at du skal huske både at have interne links og eksterne links på din hjemmeside, ligesom du også skal sørge for, at der er andre hjemmesider, er linker ind til din. 

 

Book en konsulent til at give en Shopify SEO guide

Hvis ikke ud har mod på at kaste dig ud i arbejdet med Shopify SEO selv, eller du har brug for rådgivning undervejs, er det en god idé at alliere sig med en ekspert. 

At arbejde med SEO er en tidskrævende og længerevarende proces, men det skaber også gode resultater på den lange bane. Vil du aflastes, så lad en erfaren SEO-konsulent tage sig af noget af arbejdet. 

 

Få professionel hjælp

Få eksperthjælp inden for digital markedsføring og søgemaskineoptimering fra et veletableret bureau som PK Medier. Yderligere informationer kan findes her.

Kilder:

  • Find viden om SEO firmaer hos WEBFX
  • Læs mere om SEO hos SEMRUSH

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk