Opdateret februar 22, 2024 af Mads Emil Hansen

Teknisk SEO

Teknisk SEO drejer sig om de tekniske aspekter på din hjemmeside, herunder blandt andet optimering af sidehastighed, data, mobilvenlighed og URL struktur. En analyse vil vise, hvordan hjemmesiden klarer sig i forhold til dens synlighed og placering i søgeresultaterne på Google.

seo ai

Optimering af teknisk SEO

Teknisk SEO er en vigtig del af søgemaskineoptimering, da dette aspekt er med til at sikre, at din hjemmeside lever op til brugervenlighed, mobilvenlighed og meget andet. Struktureret data, URL-struktur og crawlbarhed er alt sammen vigtige aspekter i forbindelse med optimering af din hjemmeside, da denne ikke kan opnå en god placering, hvis der ikke er styr på disse ting. Der er desuden tale om alt fra kodning til korrekt brug af tags og schema, hvilket også spiller en afgørende rolle for hjemmesidens synlighed. 

Bliv klogere på teknisk SEO her, samt få et overblik over de forskellige aspekter. Se desuden SEO optimering for begyndere for tips og tricks.

Få et overblik

Teknisk SEO omhandler at imødekomme tekniske udfordringer, der kan forhindre hjemmesiden i at rangere godt i søgeresultaterne. Der er tale om alt det, der ikke blot er tekst, hvorfor mange tekniske aspekter ikke kan ses direkte på hjemmesiden. Der er derimod tale om vigtig optimering og vedligeholdelse af blandt andet: 

 • Sitemaps
 • Crawling
 • Indeksering
 • Hastighed
 • Mobilvenlighed
 • Døde links
 • Sidetitel
 • Meta descriptions
 • Https
 • Duplikeret indhold
 • Canonical links
 • Intern linkstruktur

Lav en analyse

Er du i tvivl om, hvorvidt du har styr på teknisk SEO, er der hjælp at hente. Det kan være en god idé at lave en analyse af hjemmesiden, så du får indblik i, hvorvidt der mangler yderligere optimering. En måde at gøre dette på er ved brug af Google Search Console eller andre programmer.

Det er desuden vigtigt at bemærke, at søgemaskineoptimering er en løbende og dynamisk proces, hvor alting er i konstant forandring. Algoritmer, tekniske elementer såvel som retningslinjer ændres af og til, og det er derfor nødvendigt med løbende analyse og optimering af teknisk SEO.

Se også SEO værktøjer og SEO pyramiden for inspiration. 

Hvorfor er teknisk SEO vigtigt?

Der mange gode grunde til at fokusere og investere i teknisk SEO. Er din hjemmeside teknisk optimeret, har den langt større sandsynlighed for at blive indekseret og rangere højere i søgeresultaterne, hvilket øger dens synlighed over for potentielle besøgende.

Optimering af disse aspekter er desuden med til at øge brugervenligheden, hvilket er afgørende for, hvad besøgende synes om hjemmesiden. 

Teknisk SEO skal ses som en langsigtet investering, som er med til at gøre din hjemmeside mere modstandsdygtig over for ændringer i algoritmer og teknologiske udviklinger. 

Mangler du et SEO Bureau?

Vi anbefaler PK Medier som din professionelle sparringspartner til teknisk SEO og andre marketing aspekter.

Kilder:

 • Bliv klogere på SEO med SEMRUSH
 • WEBFX giver dig viden om, hvad et SEO firma kan

FAQ - Teknisk SEO

Hvad er teknisk SEO?

Teknisk SEO indebærer optimering af forskellige tekniske aspekter på en hjemmeside, med det formål at forbedre synligheden og placeringen i søgeresultaterne på Google. Der er mange tekniske aspekter, herunder crawling, indeksering, hastighed, døde links, intern linkbuilding og meget andet. 

Hvorfor er teknisk SEO vigtigt? 

Effektiv teknisk SEO sikrer, at søgemaskiner som Google kan finde, indeksere og forstå indholdet på hjemmesiden korrekt, hvilket er afgørende for at opnå synlighed i søgeresultaterne.

Kan jeg selv lave teknisk optimering på min hjemmeside? 

Ja, dog kræver dette at du har kendskab til eksempelvis kodning og andre tekniske aspekter. Er du i tvivl om, hvordan du skal bære dig ad, kan det være en god idé at få ekstern hjælp til søgemaskineoptimering og analyse hos et bureau. 

Hvad indebærer en analyse af min hjemmeside?

En søgemaskineoptimering analyse indebærer en grundig gennemgang af forskellige tekniske, indholdsmæssige og linksrelaterede faktorer for at vurdere hjemmesidens aktuelle tilstand og identificere områder, der kan optimeres for at forbedre dens synlighed i søgeresultaterne. 

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk