Opdateret februar 9, 2024 af Peter Klitkou

Billig SEO

Hvor finder du en billig SEO aftale hos professionelle kræfter, og hvad koster denne type optimering? Vi giver dig overblik over pris, muligheder, og hvilke ting du bør være opmærksom på, inden du påbegynder dit Google arbejde.

seo ai

Hvad koster SEO optimering?

Skal du have professionel hjælp til SEO, så koster det ofte fra 5.000 kr. om måneden for et bureau, der vedligeholder, teknisk optimerer og udformer content til dit website. Det er selvfølgelig hvis det skal være billig SEO, hvor du godt kan skrue op for indsatsen og betale større betalinger.

Forinden et opstart med et bureau, så kan du blive klogere på, søgemaskineoptimering med vores guide til SEO optimering for begyndere. Det kan bidrage til, at du får et sprog for, samt forståelse for de tiltag, som skal laves og gøres.

Ønsker du en helt billig SEO løsning, kan du muligvis påtage dig selv nogle af opgaverne, såsom tekstforfatningen eller optimering løbende af content eller billeder. Men det har selvfølgelig en pris, og vil aldrig blive på samme niveau som med professionelle.

Sådan laver du billig SEO

Hvis du ønsker at lave billig SEO, er det nødvendigt at fokusere på strategier og metoder, der ikke kræver store økonomiske investeringer, men stadig medfører effektive og holdbare resultater. Prøv blandt andet:

  1. Grundig søgeordsforskning: Der er rig mulighed for at bruge gratis søgeordsværktøjer som eksempelvis Google Keyword Planner til at identificere relevante søgeord, der har høj søgetrafik og lav konkurrence. 

  2. Optimering af on-page elementer: En vigtig del indebærer at optimere dine meta-tags, overskrifter, billeder og interne links på dine hjemmesider. Dette er en omkostningsfri måde at optimere din hjemmeside på.

  3. Regelmæssig opdatering af indhold: Nyt indhold, såsom blogindlæg, artikler, guider osv. er væsentligt for at holde liv i din hjemmeside samt sikre søgemaskinernes og brugernes interesse. 

  4. Linkbuilding: Brug troværdige og relevante hjemmesider til at opbygge kvalitets backlinks. Der er forskellige måder at gøre dette på, herunder ved outreach, gæsteindlæg, deling af indhold på sociale medier og deltagelse i online samfund og fora.

  5. Lokal SEO: Inkluder relevante søgeord og oplysninger om din virksomhed i forhold til beliggenhed og åbningstider på hjemmesiden. På denne måde kan du øge synligheden i lokale søgninger - helt uden ekstra omkostninger.

  6. Brug af gratis SEO-værktøjer: Der findes forskellige gratis værktøjer såsom Google Analytics, Google Search Console og diverse SEO-plugins, som kan benyttes til at overvåge hjemmesiders ydeevne, identificere tekniske problemer og skabe indsigt i målgruppes adfærd.

Forstå dine værktøjer

Det kan være svært at danne sig et overblik over søgemaskineoptimering og dets resultater, hvis ikke man kender til sine SEO værktøjer, eller hvis man ikke har forståelse for SEO pyramiden.

Denne pyramide giver et overblik over, hvilke områder der er vigtige at kende til, når der arbejdes med dette. Det visualiserer hvordan den tekniske del af Google arbejdet er altafgørende for både content/tekster samt den rette linkbuilding strategi.

Ønsker du en helt billig SEO løsning, så kan du også overveje dine muligheder med SEO AI, som ChatGPT - hvor du dog altid skal være opmærksom på både fordele og ulemper.

Kan man selv lave billig SEO?

Hvis du ønsker den billigste form for søgemaskineoptimering, er den bedste mulighed selv at lave dit SEO arbejde. Her er det dog vigtigt, at du har sat dig grundigt ind i teknikkerne, da det ellers kan ende i spildt arbejde.

En måde at få billig SEO på, kan også være at kontakte et bureau, som kan hjælpe dig med sparring. De vil hjælpe dig med at finde de rigtige søgeord, hvorefter du selv kan skrive dine tekster. 

Det anbefales umiddelbart ikke at kaste sig ud i SEO, hvis man aldrig har gjort det før. Sæt dig derfor godt ind i teknikkerne og viden indenfor emnet, hvis du selv ønsker at lave søgemaskineoptimering. På den måde kan man lave den billigste SEO, men måske ikke den mest effektive.

Hvilke resultater kan man forvente af billig SEO?

Det kan være fristende at vælge det billigste tilbud på søgemaskineoptimering. Det viser sig dog alt ofte, at alt for billig SEO ender i et arbejde, som ikke er tilfredsstillende. Det er derfor vigtigt at være kritisk, når man skal vælge et bureau til at hjælpe med søgemaskineoptimering. 

Her kan man blandt andet gå ind og kigge på anmeldelser på Trustpilot fra tidligere samarbejder. Dette kan give et godt overblik over, hvilke resultater, som bureauet har skabt, og hvilken respons de har fået fra tidligere kunder.

Man får ofte, hvad man betaler for, da prisen ofte sættes ud fra erfaring og kompetencer. Det er derfor ofte muligt at finde billig SEO, som er lavet af nogle, som ikke har meget erfaring indenfor området. Bruger man penge på at få hjælp søgemaskineoptimering, ville det være meget ærgerligt, hvis det ikke vises i resultaterne.

Tips og tricks

Der er mange måder at lave søgemaskineoptimering på, og der er derfor også stor forskel på billig SEO og dyrere initiativer. Et godt råd er at opbygge et solidt fundament, så det ikke er nødvendigt at foretage store ændringer i tide og utide, men man blot kan foretage små justeringer løbende.

Da SEO er en dynamisk proces, findes der desværre ikke et hurtigt fix, hvorefter en hjemmeside holder sin placering. Det kræver derimod tålmodighed og afprøvning af forskellige tiltag, hvis din hjemmeside skal nå til tops. 

Kan man både få billig SEO og god kvalitet?

Ofte vil der være en sammenhæng mellem pris og kvalitet, og det kan derfor være svært at finde billig SEO, hvor kvaliteten er i top. Det er dog muligt at finde bureauer som PK Medier, hvor du kan få priser, der er billige i forhold til, hvor god kvalitet man får for pengene. Her vil du få mærkbare resultater, som en del af en langsigtet indsats. 

Det er ikke det værd at købe alt for billig SEO, som blot er penge ud af vinduet. Du køber timer som SEO specialister vil bruge på dit site, og det giver derfor god mening, at desto mindre du betaler, desto færre timer vil de bruge på det. Ergo resultatet vil ikke blive tilfredsstillende.

Hvor lang tid går der før SEO virker?

Det kan være svært at sige, hvor lang tid der vil gå før, at søgemaskineoptimering virker. Det afhænger meget af det bureau, du vælger, og de indsatser de laver. Generelt handler det om at opbygge en stærk online tilstedeværelse gennem SEO-indsatser, og det kan derfor godt tage flere måneder før, at man kan se resultaterne.

Tager man PK Medier som eksempel, er du lovet, at være på første side og få resultater indenfor 90 dage. Det betyder slet ikke, at du ikke vil opleve resultater før det, men at du i hvert fald er garanteret, at du vil kunne se en markant forskel inden for de første tre måneder.

Det er derfor vigtigt, at du betragter søgemaskineoptimering som en langsigtet proces, hvor du bevæbner dig med tålmodighed. Her kan det være en fordel at vælge et bureau, som løbende holder dig opdateret med, hvad de laver og hvor langt i processen man er.

Søger du et professionelt, men billigt SEO bureau?

Vi kan varmt anbefale PK Medier som din professionelle sparringspartner på alt inden for digital marketing. De arbejder med SEO uden binding.

Kilder:

  • Bliv klogere på SEO med SEMRUSH
  • WEBFX giver dig viden om, hvad et SEO firma kan

FAQ

Hvad er billig SEO?

Billig SEO indebærer at fokusere på strategier og metoder, der ikke kræver de store økonomiske investeringer, men stadig kan give effektive resultater. Der findes forskellige programmer og værktøjer der kan give indsigter, helt gratis. 

Hvordan laver man billig SEO?

Ved at gøre brug af søgeordsanalyse, optimere on-page elementer, opdatere indhold regelmæssigt, lave linkbuilding, lokal SEO og stifte bekendtskab til gratis programmer og værktøjer er det muligt at lave billig SEO. En kombination af disse tiltag kan skabe gode resultater for en hjemmeside, uden store økonomiske omkostninger. 

Er søgemaskineoptimering gratis?

Det er muligt at foretage gratis søgemaskineoptimering, dog kræver det sommetider investeringer at nå helt til tops. Der findes billige muligheder, dog kan betalingsprogrammer og ekstern rådgivning være en stor fordel. 

Hvad koster søgemaskineoptimering?

Dette afhænger af den enkelte opgave, om der er tale om ekstern eller intern ekspertise samt omfanget af søgemaskineoptimering. 

 

Peter Klitkou

Peter Klitkou er bureauejer og SEO ekspert hos PK Medier. Peter kender til alt inden for søgemaskineoptimering.

Hvis du sidder fast med din hjemmeside på side 2-3-4 stk. på Google, skal du bare tage fat Peter, og så vil han tage en uforpligtende snak med dig.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk