Opdateret marts 6, 2024 af Mads Emil Hansen

Hvordan kan man se om en hjemmeside er sikker

Man kan vurdere sikkerheden på en hjemmeside ved at se efter følgende tegn: SSL-certifikat, "https://" , hængelåsikon og gyldigt certifikat. Du bør desuden vurdere sidens design og indhold, før du foretager dig noget.

Ved at være opmærksom på disse tegn kan du bedre vurdere sikkerheden på en hjemmeside, før du giver personlige oplysninger eller foretager økonomiske transaktioner.

Få lavet ny hjemmeside

Hvad er HTTPS?

HTTP, som står for Hyper Text Transfer Protocol, er en protokol, der anvendes til at overføre data på internettet. Desværre overføres al data ukrypteret, hvilket betyder, at enhver, der overvåger forbindelsen, kan se alt data, der sendes frem og tilbage. For at sikre forbindelsen tilføjes et "s" til protokollen, hvilket resulterer i HTTPS. Det "s" står for "sikker" og indikerer, at forbindelsen er krypteret og dermed mere sikker.

HTTPS giver en sikker forbindelse, hvor du ikke behøver at bekymre dig om, at dine oplysninger bliver overvåget af uvedkommende, mens de overføres mellem din computer og den pågældende hjemmeside.

Kig efter specifikke tegn

Kig efter disse tegn for at tjekke, om en hjemmeside er sikker:

  1. SSL-certifikat: En sikker hjemmeside har ofte et SSL-certifikat, hvilket betyder, at data, der overføres mellem brugeren og hjemmesiden, krypteres og forbliver fortrolige.

  2. URL'en: En sikker hjemmeside begynder normalt med "https://" i stedet for bare "http://". Det "s" står for "sikkerhed" og angiver, at hjemmesiden bruger en sikker forbindelse.

  3. Lukket hængelåsikon: De fleste webbrowsere viser et lukket hængelåsikon ved siden af ​​URL'en, når en side er sikker. Dette indikerer, at forbindelsen er krypteret.

  4. Gyldigt certifikat: Hvis du klikker på hængelåsikonet, kan du se detaljer om hjemmesidens SSL-certifikat. Kontroller, om certifikatet er udstedt af en pålidelig udbyder og er gyldigt.

  5. Webstedsindhold og design: Et sikkert websted er normalt professionelt udformet og har opdateret indhold. Mange ondsindede websteder har ofte slående grammatiske fejl, stavefejl eller upassende billeder.

  6. Beskyttelse mod phishing: Vær opmærksom på eventuelle advarsler fra din browser om mulige phishing-forsøg. Disse advarsler indikerer, at hjemmesiden muligvis forsøger at stjæle dine personlige oplysninger.

Ved at lægge mærke til disse tegn kan du forbedre din evne til at vurdere sikkerheden på en hjemmeside, inden du deler personlige oplysninger eller foretager økonomiske transaktioner.

Hvis du er i tvivl 

Hvis en hjemmeside ikke er sikker, kan det være risikabelt at fortsætte med at bruge den. Udsættelse af personlige oplysninger eller at foretage økonomiske transaktioner på en usikker hjemmeside kan udsætte dig for risiko for datastjælelse, phishing-forsøg eller andre former for cyberkriminalitet.

Det anbefales stærkt at undgå at indtaste følsomme oplysninger på usikre hjemmesider og i stedet finde alternative, mere sikre platforme til at udføre dine onlineaktiviteter.

Det kan få store betydninger, hvis man opgiver fortrolige oplysninger eller foretager et køb på en hjemmeside, der ikke er sikker. Der kan være tale om scam og andre ubehagelige situationer, hvor dine oplysninger bliver misbrugt og du eksempelvis bliver trukket penge, uden du reelt har købt noget. 

Det er derfor vigtigt, at være opmærksom på, om en hjemmeside er sikker. En god tommelfingerregel er, at du ikke bør trykke på noget, hvis du er i tvivl. 

Se også SEO firma, hjemmeside pris, søgemaskiner, og linkbuilding.

Hvis du har indtastet fortrolige oplysninger på en usikker hjemmeside

Hvis du er kommet til at indtastet oplysninger på en usikker hjemmeside, er der flere skridt, du bør tage for at beskytte dig selv:

  1. Skift adgangskoder: Har du indtastet din adgangskode på en usikker hjemmeside, bør du straks ændre den på alle konti, hvor den benyttes.

  2. Overvåg dine konti: Det er en god idé at holde skarpt øje med dine bankkonti, kreditkort og andre finansielle konti for at opdage eventuelle mistænkelige aktiviteter. Det er også en fordel at kontakte banken eller kreditkortsudsteder.

  3. Installer sikkerhedssoftware: Et step du kan tage er at opdatere antivirus- og malwarebeskyttelsessoftware for at beskytte din computer mod skadelig software, som kan være blevet installeret fra den usikre hjemmeside.

  4. Rapportér hjemmesiden: Vi anbefaler altid at rapportere den usikre hjemmeside til relevante myndigheder eller organisationer, så andre kan blive advaret mod at besøge den.

  5. Vær på vagt: Vær opmærksom på mulige svindelforsøg, phishing-e-mails eller andre former for bedrageri, der kan forsøge at udnytte de oplysninger, du har indtastet.

Vær altid påpasselig med at indtaste personlige oplysninger online. Det er desuden vigtigt at være opmærksom på sikkerhedstiltagene på de hjemmesider, du besøger.

Brug for en webudvikler?

Få hjælp til webudvikling og SEO hos PK Medier. Find oplysninger og en SEO konsulent her.

Kilder:

Peter Klitkou

Peter Klitkou er SEO ekspert og bureauejer af PK Medier. Han er dygtig og har meget viden inden for søgemaskineoptimering.

Har du brug for hjælp til at få din hjemmeside op på første side, kan du altid tage fat i Peter, og så kan I tage en uforpligtende snak.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk