Opdateret februar 20, 2024 af Mads Emil Hansen

Hvad er linkbuilding

Hvad er linkbuilding, og hvorfor er det vigtigt? Bliv klogere på både intern og ekstern brug, hvilken forskel det gør, og hvilken betydning det har for din SEO indsats. Lad Marketing Eksperten være din ekspert på området.

Få lavet ny hjemmeside

Hvad er linkbuilding?

Hvad er linkbuilding? Sagt meget forsimplet, er linkbuilding en disciplin, som handler om at opbygge et netværk at autoritet og troværdighed mellem dine egne sider og andre hjemmesider. Dette kaldes også ofte for backlinks.

Disciplinen er helt essentiel for en god SEO indsats, da det er med til at vide søgemaskinerne, at man har styr på det, man skriver om på sin side. Et link fra en ekstern side fungerer nemlig som en reference eller 'anbefaling' af din side. Derfor vil flere links også give større autoritet.

På den måde kan man sige, at et link fungerer som et 'like' for Google, og jo flere likes, desto bedre.

Når man taler om links, taler man ofte om interne og eksterne, og det har helt afgørende betydning, hvad det er, man taler om.

Intern linkbuilding

Hvad er intern linkbuilding? De interne links er det netværk, man opbygger mellem egne undersider. Dette er med til at gøre det nemt for besøgende, såvel som søgemaskinerne, at finde rundt mellem dine sider.

Det er vigtigt også at have et godt internt netværk, for at skabe trafik på siden. Ved at få besøgende til at klikke sig ind på interne links, vil du således også holde dem længere på din side, og det giver søgemaskinerne et indtryk af, at din side er værd at læse og bruge.

Intern linkbuilding er således en måde, hvorpå du skaber et kort over dine sider, hvor de fleste veje gerne skulle føre til vigtige sider. Dette vil søgemaskinerne aflæse og afkode, så de anbefaler disse til de søgende.

Eksterne links

Hvad er ekstern linkbuilding? Noget af det vigtigste er off-page SEO, backlinks og samlet set, ekstern linkbuilding, som i høj grad handler om at skabe denne autoritet og troværdighed, som nævnt ovenfor.

Det er ikke helt uvæsentligt, hvor et eksternt link kommer fra. Ekstern linkbuilding er nemlig mest effektfuld, hvis du har fået dine links fra eksterne sider, som også har en høj autoritet, mange besøgende og ligger højt i søgeresultaterne.

'Anbefaler' en større hjemmeside én af dine sider, gennem et eksternt link, vil Google se det som en klar anbefaling af din side og de produkter/services, som du kan tilbyde.

Det er således vigtigt at skabe et godt netværk, både internt og eksternt, når du får lavet en ny hjemmeside eller søger at SEO optimere din eksisterende side.

Få hjælp til linkbuilding

Har du brug for mere viden om, hvad er linkbuilding, eller implementering, så kontakt PK Medier, for sparring med en SEO konsulent.

Kilder:

FAQ - Hvad er linkbuilding?

Hvad er linkbuilding?

Linkbuilding er en disciplin, som er med til at skabe autoritet for sin hjemmeside. Det handler i høj grad om at skabe netværk og referencer mellem egne og eksterne sider, så søgemaskinerne ser din side som troværdig.

Hvordan laver man linkbuilding?

Du kan selv lave intern linkbuilding, ved at linke mellem dine undersider. Ekstern linkbuilding er lidt sværere, da det kræver, at eksterne hjemmesider linker ind til dine sider. Læs mere om dette hos Marketing Eksperten.

Hvorfor er linkbuilding vigtigt?

Linkbuilding er rigtig vigtigt, fordi det giver din side sin autoritet og troværdighed. Jo flere interne og, særligt, eksterne links, din side har ind, desto større værdi skabes der på din side og omkring din side, som søgemaskinerne anerkender og belønner ved at placere den højt i søgeresultaterne.

Hvordan får jeg eksterne links ind til min hjemmeside?

Det kan være svært at vide, hvordan man får lavet eksterne links ind til sin egen hjemme. Nogle gange kan det være nok at spørge andre, med større sider, om de vil hjælpe med et links, andre gange kan man selv hjælpe, ved at lave interne links fra andre platforme, som eksempelvis sociale medier.

Peter Klitkou

Peter Klitkou er SEO ekspert hos og ejer af bureauet PK Medier, som er et SEO bureau med ekspertise i søgemaskineoptimering og mere.

Søger du råd og hjælp til linkbuilding, kan du med fordel tage kontakt til Peter, som gerne tager en uforpligtende snak.

Peters SEO bureau
Genveje
Info

Find os her

Strandlodsvej 6B, 2. th.
2300 København S

Telefon: +45 42 41 16 47
E-mail: kontakt@pkmedier.dk

CVR: 37296783

Copyright © 2024 marketing-eksperten.dk